Emergency on TV9


credit pic disini

First time tengok rancangan Emergency malam tadi. Rasa seram pun ada bila tengok yang kemalangan serius yang berdarah-darah tu. Saya rasa macam pedih satu badan.

Mencabar betul kerja diorang tu kan. Kalau yang tak kuat semangat rasanya dah terbongkang bila tengok darah bersepah-sepah sana sini.

Teringat pula cerita kawan saya Lina. Dia ni kerja sebagai Attendan di Hospital Sultanah Aminah. Masa mula-mula dia dapat kerja ni, dia dihantar ke wad orang accident yang serius. Patah kali la, patah tangan segala macam. Ada suatu hari tu ada patient yang pecah kepala or something like that la. Yang penting darah bercucuran. Apa lagi minah ni pun terpengsanlah disebabkan terkejut tengok darah banyak. Tapi bila dah lama-lama alhamdulillah dia dah boleh sesuaikan diri dengan suasana kerjanya dan sekarang sedang berkhidmat di Hospital Sultan Ismail, JB.

Saya tak dapat bayangkan kalau saya ditempat dia. Mahu terus resign lepas kena macam tu hehehehe~

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: