Chess oh chess


to be frank, saya memang tak pandai main chess.

even nak menggerakkan benda-benda tu pun saya tak pandai. memang totally 0. lain pula dengan en.nazir, dia memang suka main chess. kadang-kadang bila dia cuti, dia melepak main chess dengan staff developer yang ofisnya disebelah rumah kami.

bila saya cakap dengan en.nazir saya tak pandai main langsung, dia janji nak ajar. masa di rumah kakak en.nazir kebetulan ada chess. saya pun duk la mentelaah apa rules and regulation pada kotak set chess tu. barulah saya tahu nama si hitam dan si putih tu. baru saya kenal siapa queen, king, knight, bishop, alamak yang kecil dia tu saya lupalah nama dia. barulah saya tahu macamana pergerakkan dia.

bila agak dah faham dengan keterangan en.nazir, kami pun mulakan perlawanan. wah~ macam pandai je. pertama kali saya main chess. kali pertama kalah. kali kedua kalah lagi. kali ketiga, memang dah rasa nak kalah, saya suruh haziq anak buah kami yang ganti tempat saya. saya dah surrender. tak tahu nak gerak yang mana.

adoyaiiii.. bilalah saya nak pandai main chess???

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: