Lift Yang Bengong @ Hernee Yang Bengong???

Kenapa dengan saya ni???

Semalam saya nak turun ke tingkat 2. Masuk lift saya lupa tekan no. 2, bila lift terbuka saya tengok dah sampai ke ground floor. Terjumpa pula oficemate, dah dia gelakkan saya. Dia kata baru 28 tahun dah nyanyuk ;p

Hari ni, saya nak turun ke ground floor, saya nampak lift tu memang nak turun. Saya pun terjah saja. Rupa-rupanya lift tu naik tingkat 7.

Sekali lagi, saya nak ke tingkat 3, saya mati-mati nampak arrow yang lift tu nak turun saya pun masuk je la. Rupa-rupanya lift sekali lagi nak ke tingkat 7. Saya yang bengong ke lift ni yang bengong???

Dari tingkat 3, saya nak ke ofis saya tingkat 6, sampai ke tingkat 5 ada seorang hamba Allah masuk. Ya, dialah manager perempuan yang saya tak berapa berkenan kerana keangkuhannya. Saya fikirkan dia nak ke tingkat 6 @ 7. Rupanya dia nak balik ke ofisnya di tingkat 1. Dalam hati saya ‘Nampaknya bukan aku sorang yang sengal’.

Teringat pula bulan lepas masa nak balik kerja. Saya hanya tinggal berdua dengan boss. Tapi saya keluar lebih awal kerana En. Nazir dah menunggu di bawah. Dengan gelabah puyuhnya saya masuk lift. Saya seakan mamai masuk lift terus tekan 6. Tapi pintu lift tak tertutup. Saya bergegas keluar sampai rasanya nyaris tersepit di pintu lift. Cemas sekejap. Dalam hati membebel sendiri ‘Eh, kenapa lift ni rosak ke?’ Saya masuk semula. Tekan no. 6 lagi. Tetap macam tu. Saya keluar dan cuba call En. Nazir. Dalam masa yang sama saya terfikir. ‘Aku kat tingkat 6, kan aku nak turun bawah, kenapa aku tekan 6. Sengal betul’. Terus saya masuk semula ke dalam lift dan tekan G. Selamat pun sampai ke ground floor. Nasib baik boss saya tak ada sama. Kalau tak malu seumur hidup. Sampai bawah kena gelak lagi dengan En. Nazir.

Persoalannya..

Lift yang bengong @ Hernee yang bengong??? ;p

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: