Bangun Lambat

Saya terlambat bangun pagi ni. Lagu Yuna tak berjaya mengejut saya pagi ni. Tup2 terjaga tengok jam dah 7.58 am. Terus bingkas bangun. Baju pula tak ber’iron’. Nasib baik ada baju yang senang nak di iron. Nasib baik juga En. Nazir tak bekerja. Jadi kurang sikit baju yang nak di iron. Malam tadi malas nak iron. Study konon-kononnya sambil tertidur ;p

Dah siap iron terus mandi manda. Bersiap lebih kurang. Takde kosmetik yang bertepek di muka. Dah terlambat lupakan saja semuanya. Sampai ofis boleh di touch up kalau rajin ;p

Saya suruh En. Nazir pecut laju-laju. Hari hujan mana boleh pandu kereta laju-laju daaa. Tawakkal je la kalau lambat hari ni. Saya tak pernah ‘swipe in’ lambat lebih dari 8.30am. Jadi saya amat takut ya attendance report saya terjejas.

Sampai saja main entrance terus salam-salam En. Nazir dan zassssssss. Alhamdulillah, saya sempat swipe in jam “8.29 am” Yeay!

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: