Saya Bukan Kaki Wayang

Hari ni entry saya berderet-deret.

Aura rajin dah sampai.

Baru sekejap jiran tetangga bercerita pasal panggung wayang di U Mall [Giant] Taman Pulai Utama. Seorang daripadanya tanya saya.

“Nee, dah gi panggung wayang baru kat U Mall?”

“A’ah tahu gak adik saya yang bagitahu. Tapi saya tak pernah gi pun, cuba tanya En. R dia ada cerita dengan saya hari tu yang dia pernah ke sana” jawab saya.

Lepas tu saya biarkan dia sambung cerita panggung wayang dia dengan En. R.

I have no idea about the cinema or whatever yang ada kaitan dengan wayang. Cerita baru ke lama saya tengok vcd or dvd saja. Itu pun kalau ada yang beli. Kalau tak memang tak tengok le. So don’t ask me about that. Memang jawapannya senang saja.

“Saya tak pernah menjejakkan kaki ke panggung wayang seumur hidup saya selama 28 tahun ni. Kesian saya. Jakun ek”

Saya tak tahu kenapa. Memang saya tak nak pergi dan tak berminat. Saya lebih selesa menonton movie di rumah. Syukurlah En. Nazir pun bukan kaki wayang.

Yang penting~ U Mall tu pun saya tak pernah pergi. Mana la saya tahu ada panggung baru ke buruk. hehehe~

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: