Saya Yang Lapar

Pernah tak kawan-kawan makan ‘Mee Hoon Peanut Butter’??? Tadi lunch hour saya malas nak balik ke rumah jadi saya hanya makan di cafe. Baru puji murah semalam hari ni dah terkena. Saya rasa nak makan ‘Mee Hoon Bandung’ macam biasalah saya order. Lama juga menunggu sempat saya ke mesin ATM.

Bila makanan dah sampai saya pun merasa la. Mula-mula tengok macam pelik. Kuah pekat semacam. Lama-lama bila dah gaul rasa jadi semacam. Saya terjumpa seketul benda. Saya ingatkan daging saya pun ngap je la. Rupanya seketul kacang kisar yang tak hancur. Kuak-kuak lagi mee jumpa lagi ketulan besar. Last-last dah habis gaul saya rasa macam makan ‘Mee Hoon Peanut Butter’. Terus rasa macam nak terkeluar.

Munirah tolong panggil waitress tu dan bagitahu pasal mee saya tu supaya di adjust semula rasanya. Saya pun menokok tambah sambil makan hati berulam jantung. Dia bagi kat boss. Sekejapan boss dia keluar bawa mee saya tu. Memang kuah bertambah, tapi rasa sangat hampeh. Melekat rasa kacang kat tekak saya ni. Rasa tawar hati nak makan. Setakat ni dah dua menu saya reject. Mee Hoon Bandung + Mee Hoon Tomyam Sampah Sarap

Akibatnya sekarang pukul 4.39pm saya rasa lapar!!! Tolong..

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: