2 Hari Yang Menguji KeSABARan

Pagi ni on the way ke office saya dengar lagu..
“Laskar Pelangi” dah lama tak dengar lagu kegemaran saya ni..
saya kalau dengar je lagu ni..ada satu semangat datang dalam diri..
dengan semangat tu maka saya bersemangat nak kerja..

tiba²..seorang M***kuk datang ke meja..
sebelum tu dia email pada saya berkenaan OT bulan April..
dah la hantar lambat..lepas tu main email je..
ada ke saya yang nak sign on behalf dia..
dia tanya pula pasal marriage claim dia..
saya kata saya hold dulu coz kena approve dari HOD..
cuba bayangkan..dah kawin bulan 8 tahun lepas..
sekarang baru nak claim..ada ke patut????
saya yang salah ke??? dia yang salah???

dia buat muka hangin satu badan la..
dia keluar dari office dgn bengangnya..
ada pula orang tegur dia.. dia jawab apa tau..

“Susah berurusan dgn orang..baik terus ke HR”

mulut saya ringan je nak menjawab..
tapi saya cuba bersabar..
cuma perkataan yg keluar tu buat saya bengang..
kat HR tu bukan orang juga ke??
silap hari bulan lagi teruk kena sembur..padan muka!

saya dengan pantas email dia..

“Lain kali dah beranak 5 baru claim..tak tahu bertanya..jangan jadi b*doh sombong”

dia fikir hal dia je.. saya lagi tensi berurusan dgn org macam dia..
melampau ke ayat yang saya bagi pada dia ni???
biarlah dia nak kata apa..
dah lama saya makan hati dgn dia ni..
2 hari ni memang menguji keSABARan saya..
Ya Allah..tingkatkanlah tahap kesabaran saya ni..

[Nota hijau: Untuk meredakan tekanan ni..saya nak join Geng Makan gi lunch kat KFC..hehehe]

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: