Penangan ESQ Program


Ingat tak last 2 weeks saya dlm dilema..
antara majlis kahwin dgn program ESQ..
Emotional, Spritual & Quotient Program..
rasa excited pula nak pergi next batch..
sebabnya..feedback dari kawan² sgt memberansangkan..
dorang kata tak rugi attend program ni..
memang sure meleleh air mata..

hari ni duduk ofis rasa tenang dgn alunan Asmaul Husna..
pergi HR ofis pun pasang benda yg sama..
semua orang sedang menginsafi diri kah????
saya jadi teruja bila semua orang bercakap pasal ESQ..
kata salah sorang offficemate..better pergi 1 batch dgn hubby..

apa yg diperkatakan masa dlm program ni mmg menusuk ke hati..
tapi depends pada penerimaan diri masing² juga..
lebih kepada ketuhanan..kembali kepada ajaran Islam..
dalam landasan yg betul..kerana kadang² kita selalu terlupa kepada-Nya..
semua yg hadir melelehkan air mata..
termasuk yg bukan beragama Islam..
harap² semua yg pergi tu akan amalkan dlm urusan seharian..
bukan setakat pergi 3 hari..lepas tu lupa apa yg diberitahu..

petang ni saya dah me’nominate’kan diri sendiri..
untuk attend program ni..maybe dlm mid May or June..
saya sangat tak sabar..
saya baru saja call clerk department En. Nazir..
saya suruh dia nominate En. Nazir utk next batch..
hahaha~ suka hati saya saja kan..

[Nota Training Berwarna Ungu: Esok & lusa 28-29/04 saya kena attend..Excel Intermediate & Advanced training..mentang² boss takde..terus je dia suruh saya keluar dari ofis..bagus juga..hehehe~ nampaknya blog saya akan sunyi 2 hari..cheh~ boleh caya ke??]

post signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: