Tag dari Fiza

Tag ni dari Fiza

(baru je kenal di alam maya)

hadoi rase sakit otak nak menjawab neh..
layankan jek la ek.. dah puas fikir ni je yg mampu kuar..

***The Rules***

Sila berikan kegunaan lain yang digunakan oleh anda kepada barang-barang yang dinyatakan di bawah…(maksudnya bukan kegunaan sebenar barang tu tapi kegunaan tambahan yang anda buat la dengan barang tu, kira diaplikasikan oleh anda… konon kreatif la tu!)

1.Anak Kunci kegunaan asal – untuk kunci pintu, laci dan apa2 yg berkunci
Kegunaan sampingan:-

Kadang² terbuat penggores top up card..hehehe~

2.Penutup Pen kegunaan asal – tutup pen, x nak kasi dakwat kering.
Kegunaan sampingan:-

ntah ler saya pun x penah menyeksa penutup pen ni..cuma mase skolah² dulu kadang² suke gigit penutup pen..

3.Botol Mineral kegunaan asal – tempat simpan air.
Kegunaan sampingan:-

botol mineral yg cantik wat koleksi..tak pun tmpt letak syiling 1 sen..yg tak cantik buang kan jek..

4.Paper lama kegunaan asal – leh digunakan utk buat draft paper
Kegunaan sampingan:-

wat alas kat dapur time makan..tak pun time nak ayak tepung wat alas kat mangkuk..hehehe~

5.Seluar ‘D’ lama kegunaan asal – pakai kat dalam bukan di luar.
Kegunaan sampingan:-

woits.. saya tak pernah wat fungsi lain..yg dah uzur pun saya simpan jek..

6.Lesung batu kegunaan asal – menumbuk belacan, dsb.
Kegunaan sampingan:-

mak saya letak kat belakang pintu..maybe petua org tua2 kot..hehe~

7.Langsir kegunaan asal – kehiasaan umah/keceriaan umah
Kegunaan sampingan:-

hahaha..tak penah aniaya langsir..tapi penah tengok ade org wat alas meja..kain langsir yg dolu2 pun lebih kurg kain wat baju..ape kate..tak cukup kain korang amik je lbihan kain langsir kat umah (saya tak pernah buat okie!) maka kite tidaklah membazir..itukan amalan syaiton..hehe~

8.Komputer ofis kegunaan asal – buat keja rasmi
Kegunaan sampingan:-

yg ni saya sama gak cam Fiza..kegunaan sampingan ialah..blogging..hehehe~ sgt tak sah rase kalau tak jenguk blog..dah cube tapi tak boleh..gatal jek tgn neh..hehe~ ampunkan saya bos~

9.Duit syiling kegunaan asal – nak lengkapkan duit kertas
Kegunaan sampingan:-

kadang2 wat gores kad top up gak..tapi saya sgt syg duit syiling ok..tiap syiling ade tabungnye..
esp.. syiling 50sen.. mmg hobi suke mengumpul..

10.Laman Blog kegunaan asal – menulis dan mencari sahabat lama dan baru. tukar2 pendapat
Kegunaan sampingan:-

menayang2 muke diri sendiri + hubby..menayang2 makanan bagi org lain terliur..

Ok tak jawapan saya tu..penat tu nak fikir..mindaku didera oleh Fiza..hehehe~
Skrg saya nak tag mereka yg di bawah..sila2..

1)Umi Sufira
2) Mummy Dasy
3) Siti
4)Dida
5) Cdot
6) Lady D
7) Kiera
8) Syahza
9) Ana

Okie..ni je kot..kalau korang yg kat atas ni ade free time wat ler..
kalau dah jwb juz ignore jek..
n sape2 yg tak tersenarai rase nak jwb pun di alu2kan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: