Makhluk Berwarna Hijau

Ahad lepas..saya n En. Nazir hantar Ayu balik hostel..
Ade cerite seram pasal yg adik saya alami kat hostel..
Fuhhhh..meremang bulu romaku..
nie la minah yg kena kacau dengan ….. itu

Last week..adik saya terserempak dengan satu makhluk..
eeee sgt seram saya dengar..
Mase adik saya duk baring kat dlm dorm..
tibe² die ternampak ade something atas locker kaler hijau..
benda itu juga melihat adik saya..
adik saya tergamam..die bace ape yg patut..
maka terkumat kamit la mulut die..
sekejap pas tu benda tu hilang..
die terus bagitau kwn² lain..
dorang buat bacaan Yassin beramai²..

Mase dekat sekolah..
Adik saya rase tak sedap ati..
Kepala die rase sakit yg amat sgt..
Ape die buat semua tak kena..
Kata die mase dlm kelas cikgu siap tegur die..
Keje yg die buat dah siap die padam..
Dah siap die padam lagi..
Pas tu die gi call mak nak cari semangat..
Dah dpt cakap dengan mak die ke toilet..
Die sedar yg die menangis..
Cume die agak terkejut tibe² cikgu die dtg meluru..

“Ayu..kenapa awak menjerit?”
kata ustazah n sorang lagi cikgu

“Aeh..mane ade cikgu..saya pening kepale je”
adik saya jawab

Masing² rase pelik..
Semua cikgu n classmate die berkumpul..
Termasuk la Pak Cu saya..cikgu kat sekolah tu..
Adik saya pun cerita dengan cikgu ape yg die nampak..
Baru la cikgu tahu hal sebenar..
Adik saya ternampak T***L berwarna hijau..
Die memang x sedar masa die terjerit²..
Orang sekeliling je yang sedar..
Cikgu bagi die balik tapi die tak nak..
Die ade azam baru.. Tak nak balik sesuke ati..hehe~
Pak Cu nak bawak balik umah die pun die tak nak..
Alhamdulillah lepas tu die ok..
Mase balik ari tu..
mak dah bekalkan dengan kacang hijau..
(nanti cik …. khayal main kacang hijau)
Mak Cu pun pesan suruh letak benda tajam kat locker..
Petua orang tua² kena ikut gak..
Yang penting baca Yassin selalu..
Harap² cik T***L tak kacau lagi..

Pas hantar die saya n En. Nazir ke Restoran ZZ..
Dah lame tak makan kat sini..
Dulu mase bercinta kami la pengunjung tegar..
Hehehe~ makanan kat sini sedap gile..
(pada tekak saya la)

Mee Hoon Tomyam saya yang punye..




Mee Rebus Tulang En. Nazir yang punye..

Cam biase En. Nazir order Mee Rebus Tulang..
Sangat sedap ok..tapi saya tak rase nak makan yg sama..
Tekak saya teringin nak makan Tomyam..
Rase nak hirup² kuah panas..hehe~
Cam biase gak saya pilih air belimbing..
En. Nazir teh o jek..


licin sudahhh..

See.. habis licin kami keje kan..
Memang sedap..sgt keco tengok makanan En. Nazir..
Maka saya pun mengecek la kat die sket..
(kate sayang wife..mesti bagi walau tak rela..hehe~)
Otak² pun selesai saya kejekan..
En. Nazir sempat jamah sekeping jek..hehe~
Dah siap makan terus balik..
En. Nazir keje malam daaaa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: