Coti² Episode 3

Tadi kat ofis saya busy meng”compile” accident report..
Tapi saya curik² gak menjengah blog saya n favvy blog..
Kepala ade fening sket la duk mengadap pc lame²..
Haiyakkkkk..

Sambung Coti² Episode 3 ye tuan² & puan²
(saya sgt lambat nak bercerita)

Ok..sampai je kat GH ari tu..
Kami terus ke lobby..duduk jap..
tak leh check in lagi..esok pagi baru leh check in..
En. Nazir pun terus la call kawan sekampung die..
Kawan die adalah En. Polis kat GH..
Sementara tunggu kami sempat bergilir² ke toilet..
Bile dah jumpe En. Polis tu dia ajak kami minum..
Pusing punye pusing..hajat die nak ajak lepak kat Starbuck..
tup² dorang nak tutup lak..terpaksa la kami mendaki bukit..
tempat seterusnya die tuju ke cafe apartment utk staff..
nak ikutkan orang luar tak dibenarkan masuk..
En. Polis ni dah mintak kebenaran ngan Warden..
maka melepak la kami di kedai mamak..
saya n En. Nazir order roti tampal n teh tarik..
En. Polis tak nak makan die minum jek..
Pas bual² agak sejam baru kami menapak semula ke lobby..
Kat kaunter dah ade orang jage..
En. Nazir tuju ler ke kaunter itu..dan ambil nombor..


kami dpt no 0124.. rupe²nye kami dah terlambat ambil no..
Mamat tu kate..maybe no. kami akan appear dlm kul 12pm..
huhhh..penatnye nak tunggu..salah kami gak..
sepatutnye dari awal dah gi beratur..ni tak sibuk nak ngeteh..

Jam baru pukul 530am..lame lagi tu..
Kami lepak kat surau jap sementara tunggu waktu Subuh..
Saya lepak dlm surau lelaki coz tak de orang lain..
En. Nazir tak bagi saya lepak surau perempuan sorang²..
Dah penat duduk kami baring nak cuba lelap jap..
Sempat terlelap dlm 10 mins.. tibe² ade suara lelaki..

“Bang.. Jangan tido dalam surau aeh”

berdezup saya bangun..

Oohh.. ade En. Polis masuk nak solat..
saya pun wat tak tahu je..
biar En. Nazir tunaikan tanggungjwb die dulu..
then baru saya punye turn lak..sejuk nye air..huhuhu~

Pas tu kami lepak semula kat lobby..
Lamenye..sakit pinggang ni tuhan je yang tahu..
Best gak menyaksikan gelagat manusia di subuh hari..
Mate yang mengantuk ni kami tahan kan jek..


Perut masih kenyang..tapi jajan yg kami bawa..
habis kena bedal..sejuk² cepat lapar..hehe~
dah penat duduk kat bawah pokok..
kami pindah ke kerusi tempat menunggu..
baik tengok tv.. layankan jek Mr. Bean walaupun dah jemu..
kami bergilir² tido..sampai nombor start appear..
sgt terseksa tunggu no kami keluar..


dalam kul 1140 baru no. 0124 appear kat screen..
sgt bahagia perasaan saya..hehehe~
terus saya dan En. Nazir meluru ke kaunter..
haisyhhhh..lambat plak mamat ni..
Mamat ni inform yg bilik tak siap kemas..
ade orang baru je check out..
so die suh check in after half an hour lagi..
menunggu lagi ok!

jom..mamam..

kucing kelahiran GH yg mamam di KFC..hehe~

baru sampai GH..En. Nazir sudah dpt mak angkat kaa?hehe~


Kami plan nak gi makan dulu..
nanti dah settle baru masuk bilik n berehat..
Tak fikir panjang terus tuju KFC..
dah tu bergambar² jap..


Dah siap² makan n round jap terus tuju bilik..
Tower 1 Level 7 Room No. 7732..
dengan harapan dah boleh berehat dengan tenang..
Sesampai kat dpan bilik..
kami tengok ade tag “Sila Kemas Bilik Ini”
(cam tu la kot ayatnye..lupe lak)
n “Do Not Disturb”
kami tanya la dengan housekeeper kat situ..
die kate mmg belum kemas coz die tengok DND..
so die ingat ade orang lagi dlm bilik tu..
Huhhh..again..kena tunggu die kemas..


Tengok la sian kami..
dah tak larat nak melepak..
last² duk je kat lantai sambil tunggu maid kemas..
nasib baik die kemas cepat..
kalau lambat mau tertido budak ber2 ni..hehe~


dah settle kami pun masuk le bilik..
kemas² ape yang patut..perut dah kenyang..
then terus membongkang sampai ke petang..
orang gi ronda² kat luar..indoor n outdoor..
kami ber2 layan mate kat bilik..hehe~
sangat penat tau!
kami perlukan stamina..hehe~
malam baru start ronda²..

To be continued with Coti² Episode 4..

Nota kaki: Semua gmbr saya upload nanti..cam biase C****m BB sgt dengki!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: