Coti² Episode 2

Bas mula bergerak kul 10.30pm..
Dalam bas cume ada 3 org Melayu jek..
Termasuk kami berdua dan ade sorang lagi..
(mula² saya ingat mamat sorang lagi tu mat bangla ;-p)
Penumpang yang lain semuanye C**a..driver pun same..

Mata sangat ngantuk..
Baru lepas tol Skudai dah rase nak tido..
Tibe² saya dan En. Nazir di alam fantasi..hehe~
Tengah syok tido..bas stop plak..
Rupe²nye dah sampai Ayer Itam..
Bas nie stop dlm 30 mins utk rehat..
Saya jengah keluar tingkap..

“Restoran Kim Guan”

Haikk..restoran cina kopet mane lak nie..
Kami turun ke toilet..nak terkucil..
Tengok sekeliling..semuanye adalah C**a..
Ade la minah² Indon yg jadi assistant kat stall² tu..
Terpampang sign board..

“Semua Makanan Ditanggung Halal”

(lupe saya nak snappy²)

Pandai² je dia tulis ditanggung halal kan..
Tapi hakikatnye..boleh jamin ke keHALALan makanan tu..
Saya n En. Nazir tak beli ape² pun..
Duk tercanguk kat corridor jek..
(lambat sungguh mase 30 mins ni)

Cukup mase 30 mins..bas pun gerak..
Dan bersambung la epsiod mimpi² indah dlm bas..hehe~
Sedar² dah sampai tol Sungai Besi..
Uisyhhh dalam ati saya berkata..

“Laju gak Apek drebar ni drive..”
(dlm ati jek tau)

Toleh kiri..cik abang sebelah sgt lena tidonye..
Ahhh..malas nak kacau die..sian die ngantuk..
Saya berjaga sorang² jek.. sampai ke highway nak ke Genting..
Baru la En. Nazir terjaga..
Bas stop lagi nak tuang minyak lak..

Bagi saya ni first time..rase agak cuak..
Kabus tebal..bas pun tak leh gerak laju²..
Bahaya wooo.. saya tawakal jek..
Lagi pun En. Nazir kan ade kat sebelah..hehe~

Lamenye nak sampai ke puncak ye..
(saya sangat jakun..hehehe~)
Jengah keluar tingkap..gelap gulita..nmpk kabus jek..
Bas koner kiri koner kanan..
Akhirnye sampai..

Saya tengok jam dah pukul 3.40am..
Akhirnye..sampai gak ye saya kat sini..
Thanks En. Nazir!

To be continued with Coti² Episod 3..
(mate dah ngantuk neh~tapi teruja tengok mak n Ana tgh layan Intan)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: