Coti² Episode 1

Mood sudah mari.. ;-p

Saya nak tarik nafas panjang² b4 start bercerita..
Cerita pasal honeymoon dah nak mula..
Sila jangan jemu baca ye! Hehehe~

Malam tu dah siap² after maghrib around 7.45pm..
Kami terus bertolak ke Taman Sri Putri, Skudai..
Kena tunggu bas kul 9.00pm kat sane..
Driver yg jadi tukang antar kami ialah Cik Bariah..
Ditemani oleh 2 bodyguard.. Puan Kasmah (my mom)
Dan Puan Faridah (Bariah’s mom)
Siap berhantar² mcm nak gi Mekah pulak.. ;-p
Sampai sane around kul 8.30pm..
Terus je En. Nazir tuju ke kaunter n tunjuk tiket..
(konon²nye punctual la sgt)
tup² adik tu kate..

“Awal lagi la bang”


Emmm..ok..tak kisah la tu kan..
En. Nazir pun terus la offer saya burger..
Then kami pun melantak burger sampai kenyang..

En. Nazir tengok jam lagi..
Dah pukul 9pm kenape minah ni tak panggil²..
En. Nazir bangun lagi n tunjuk tiket..
Dengan selamba badaknye minah tu cakap..

“Awal lagi la bang..”
kata minah itu.

“Aeh kan bas pukul 9pm”
balas En. Nazir.

“Bas kan pukul 10pm bang”
terang minah tu lagi.

“Ha? Ye ke? Saya tak perasan.. saya bace tulisan kat bwh”
jwb En. Nazir sambil mencover bengang.

see..masa 10pm okie!

En. Nazir sgt mengarut malam itu okie..
Die dah tersalah tengok time daaa..
Patutnye kul 10pm..die bace time bas nak balik nanti..
Sangat nyanyok tau..tapi saya pun satu..
Main ikut jek..padahal dah belek tiket byk kali..
Pun tak perasan time tu..hehehe~
Nyasor betul laki bini..
Duhhhh..kena tunggu 1 jam lagi tu..
En. Nazir offer burger lagi skali..hehe~
Saya just order daging burger jek..
Tamo roti die..n sebiji burger utk En. Nazir lagi..
(see..kami sgt kuat makan okie!)

Tunggu punye tunggu..
Bas sampai around 10.30pm..
Sangat penat duduk tercanguk tengok gelagat manusia..
(tapi saya suke! Hehehe~)

Okie.. our journey begins..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: