Jalan² Rumah Kak Long

Saya sangat lambat nak bercerita..
Hari Sabtu yang lepas..after balik dari OT..
saya n En.Nazir jalan² ke Pasir Gudang..
Kitorang ke rumah Kak Long..kat Taman Cendana..
Kak Long is my SIL.. kakak sulong kepada En. Nazir..
Dah lama sangat tak jumpa dia anak beranak..
kebetulan hari tu En. Nazir balik awal..
tu yang plan ke sana..
Sebelum sampai rumah Kak Long..
kami singgah kat Kompleks Pusat Bandar P. Gudang (KPBPG)..
nak beli KFC.. sampai sana nanti boleh makan ramai²..
Ape la bingit sangat kat KPBPG ni..
ada pertandingan nyanyi² la plak..
entah band ape² jek..wat bingit telinge..
tak suke..tak suke..

Selesai beli KFC kami pun menuju ke Taman Cendana..
En. Nazir membuatkan saya hampa ye tuan² dan puan²..
Dia kata Pesta Layang² Antarabangsa dah mula..
(dalam hati dah berangan nak tengok layang² yg cantik²)
tapi bila lalu kat kawasan tu saya baca kat bunting tulis..
start 17-22 Feb 2009..
rabun sungguh mata En.Nazir..entah iklan mana la yg di baca..

Ada cerita disebalik Pesta Layang² Antarabangsa (PL²A) nie..

“Kisah berlaku setahun yang lepas..
semasa kami sedang asyik masyuk bercinta..hehe~
En. Nazir ajak saya ke PL²A.. saja nak jalan²..
sebelum tu Kak Long ada gak suruh dia datang ke P.Gudang ni..
tapi En. Nazir telah memberi alasan yang tak berapa nak kukuh..
yang dia tak de duit..kiranya tengah pokai la masa tu..
Masa kitorang tengah duk perhatikan layang² terbang melayang..
n otw jalan² nak balik..tibe² ada suara kanak² panggil..

“Achik..Achik..”

“Ooohhh.. Anak saudaraku”..dlm hati En. Nazir berkata..

alamak terkantol sudahhh..
rupe²nya.. Kak Long pun ada kat padang tu..
bawak anak² dia..
dengan muka yang malu + bengangnya..
En. Nazir pun introduce saya pd Kak Long nye..
memang saya tak pernah kenal pun dengan family dia masa ni..
terus kitorang gerak ke rumah Kak Long..
(haaa..padan muka..kelentong lagi..amik bahagian)
ketawakan En. Nazir..hahaha~
Ye itu cerita setahun yang lepas..
Konon² nye nak mengimbau zaman² bercinta lagi..
tapi tersilap tarikh daaaaa..
cmane pun nak paksa gak dia bwk saya ke sana..
Ok..berbalik pada cerita ke rumah Kak Long..
sampai² jek terus tuju tingkat 3..
saya 1st time dtg sejak Kak Long pindah..
tapi En.Nazir ni ade sikit nyanyok..
dia boleh terlupa rumah tu tingkat berapa..
terpusing² cari rumah..nasib baik tak termasuk rumah India..
(nyasor betul mamat ni tau)
malu bertanya sesat jalan..jadi dengan muka tak malu..
En. Nazir pun bertanya dengan kakak ahli mesyuarat tingkap kat situ..
rupe² nye rumah Kak Long tingkat bawah daa..
(ape punya adik la ni..hehehe~)
Sampai² bual² jap terus melantak itu KFC..
perut sudah lapar taw!jangan tunggu lama² ..
nanti KFC habis di makan oleh En. Nazir..
Sambung sembang² dengan Kak Long n anak² ..
Actually Kak Long ni tengah sarat preggy..
insya’Allah next month dpt anak buah baru..
Kak Long ni open minded gak orgnye..
byk kongsi ilmu dengan saya..
maklum la dia pun pernah miscarriage..
saya pun ceduk la pengalaman yang dia ada..
Saya melayan Nazrul..anak Kak Long yg ke-3..
saya suruh dia mengeja & membaca..
saja check² buku sekolah dia..
saya duk gelak baca latihan BM dia..
“Ini burung belatuk..
burung belatuk tinggal di atas pokok..
burung belatuk buat lubang di dahan pokok..
bunyi burung belatuk..
tuk..tuk..tuk..”
Maklum la budak darjah 2..
ayat pun senang² je yang cikgu bagi..
Dalam pukul 10pm kitorang gerak balik..
coz esok En. Nazir keje..
otw balik cam biasa En. Nazir drive..
sementara Puan Hernee…
tido kat sebelah..sampai ke rumah..hehehe~
(saya semakin mudah terlena bila naik keta..)
En. Nazir sangat makan hati ok!
Nota kaki: Gambar nanti la upload..rasa malas sgt ni..hehe~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: