Selasa yg membengangkan

Isyhhhh..benci²..pagi² dah wat mood saya ilang..
Baru nak ceria di pagi Selasa..nyampah btul..
Ade sorang mamat nie..dah ler OT die bulan nie beriban²..
Tu pun kate x cukup..x bsyukur langsung..
Die ingat saya saje² cut OT org gaknye..
“Saya Yang Menurut Perintah” okie..

Yang wat saya bengang gile..
Kot ye pun OT yg saya wat ade silap..
Ckp ler elok²..x yah nak emo²..x suke la..
Bile saya tegur..die cam nak hangin..
Tau hangin die jek..hangin org lain xtau lak..

Ngan bengangnye saya fire die..

Si Emo: Nie OT aku kurang 6jam nie..aku cover group bla..bla..bla..(mls nak dengar)
Me: Small matter je..aku ikut time dlm system..
ala leh adjust lg..cut off time kul 11am..Yg ko nak emo nie pesal?
Si Emo: Aeh..bile mase aku emo?
(ngan muke yg nak tunjuk garang n trus kuar dari ofis..elessshhh.. xtakut pun..)
Me: Lantak ko la.. mcm aku xtau cara ko mmg emo..
(ckp dlm ati jek..hehehe~)
Susah tau lyn mamat yg k-rek cam nie..
Dorang nie cam xfhm ngn kegawatan ekonomi skang nie..
Baru OT kena cut sket dh bising sekampung²..
Dorang x fikir ke..ade lg org yg malang trus x dpt OT..
Ade gak yg trus xde keje..x fikir ke korang ha?
Kalau la die bace blog saya nie..
biar die tau saya bengang ngn die
Wahai En.J****i..wat² la byk besabo yek..
Hubby saya pun kena cut OT gak..
Lg byk dari dorg nie..redha je la..
Maybe mmg bukan rezeki kite lg..
Bersyukur lah wahai manusia..

“Ya Allah kurniakan aku kesabaran dlm menjalankan tugas²ku ini..Amin²”

Nota kaki: xpsl² saya berubah jd WANITA API ni kang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: