BBQ @ Senggarang

Wokey..skang nak sambung story psl cuti kat kampung..
layankan je la gmbr² kat atas tu..byk sgt tu yg wat slide..
Dari awal saya n hubby mmg ade plan nk wat BBQ kat kampung..
tapi x tau bile time yg sesuai..cuti kitorg dh x same..
nak balik kmpung kena plan btul²..
kebetulan CNY nie kena plak time die cuti..
tu yg kitorg pakat ngn abg akak nk wat BBQ..
share² rezeki yg ade..n kitorg le organizer nye..
Malam Isnin tu saya dah siap² wat rempah tuk marinade ayam..
sok pagi be4 btolak baru la saya gaul kat ayam tu..
dlm kul 9am kitorg btolak balik kampung..
sian en.nazir..baru je smpai Pekan Nenas saya dah terlelap..
hehehe~ drive sorg je la ae..
Sampai kampung around 11.30am..
Blum ade yg smpai lg upenye..
mmm..dah bual² n lunch saya pun wat le coleslaw..
tambah² sket menu petang nie..
plan asal nk bakar ayam² tu mlm..
tp kesian kat Abg Ngah yg tepaksa balik malam..
kitorg start bakar dlm kul 4.30pm..
abis bakar dlm kul 7 lbih..ngam² mase org azan..
mknan tu sume dijamu after maghrib..
Mase tgh bakar tu..
dpt la tngok gerhana matahari wlaupun x jelas sgt..
kat bwh nie ade la gmbr yg x brape nk jelas di pandangan tu..
Subhanallah!!!

Subhanallah Maha Suci Allah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: