Sepupuku Kawin Lagi

Actually cite nie dah belapok gak ler..
Tapi saya still nak story mory kat sini..
Bleh kan? Bleh jek la ek..
Emmm.. citenye pasal my cousin..
20/12/08 ari tu cousin saya nikah..
Asyik lupe jek nak cite kat blog..
Pengantin pun dah x jd pngantin baru.. D
ah jadi pengantin buruk..huhu~
(Ampun kakak ;-p)
Masa nie saya dlm pantang baru pas miscarriage tu..
Saya x dpt la nak menolong ape² kat umah makcik saya..
Xde nye nak rewang² bagai.. dah kena quarantine..
Kalau x maybe saya 1 of the important person tu..
(hehehe~ prasan btul gue nie)
Saya dtg pun time ptang jap..
Tu pun dah boring tahap dewa² duk umah sorang²..
Malam saya dtg gak..tapi x dpt la nk ke masjid tngok akad nikah..
Duk jek kat umak Mok De saya tunggu pngantin balik..
Ramai plak sdara mara & jiran² yg tkejut dngr brita psl saya tu..
Tepaksa la akak menjawab soklan² drpd wartawan² yg dtg..
Hehehehe~ layankan jek..
At last, kawin gak cousin saya yg sorang nie..
Kitorang sebaya.. tapi saya jln dulu..
Pas 2 bulan die lak.. Jodoh la katekan..semuanya Allah punye kuasa..
Nampaknye family saya dah kena jangkitan kronik..
Pas sorang.. sorang kawin..
Dulu saya n kakak pernah bebual..
1st cousin yg kawin adik kakak yg no.4..
Kitorang cakap pe tau..
if adik die yg bongsu umur 12 thun tu plak yg kawin..
kitorang be2 nk bwk diri gi oversea..
x sanggup nk jwb soklan² dari org² kiri kanan..
“Nape kakak n kak long x kawin lg?”
Hahaha~ akhirnye smpai gak jodoh kitorang..
Kat bwh nie ade la serba sikit gmbr yg saya ade..
Saya n hubby pun sempat sanding lg skali..
Hehehe~ menyebuk jek ek..


Nota kaki: To Kakak (Haryati) & Syukri.. Selamat Pengantin Baru.. semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. Amin²..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: