Makan2 @ Cousin’s House

Siang dah makan lauk ketam.. malam plak kitorang dapat jemputan dari hubby punya cousin kat Bandar Uda Utama.. memandangkan pas kawin ari tu kitorang memang x gi lagi umah dorang.. so malam nie kitorang luangkan sket mase jengah sedara mara..hehehe~

Actually, dorang saje2 wat makan2.. coz kate nye tulang daging Qurban byk lagi lebih..hehe~ plan asal nak gie pas maghrib.. tp terlajak sket..hehehe~ sampai umah Kak Sue n Abg Rahim 8.30pm x silapnye.. tetamu pompuan dah makan dulu.. saya jeling2 je menu.. cam best jek.. Sup Tulang cicah ngan roti.. dalam ati saya lambat nya dorang abis makan.. hehehe~..sabo je la.. pas nie nak kena tunggu turn tetamu lelaki lak.. lambatnye.. padahal perut dah full coz petang nye saya makan kali kedua lauk ketam sambal.. oleh kerana terliur ngan sup tulang saya jadi lapo balik..hehe~

Dorang semua dah settle makan.. n pas tu balik umah masing2.. baru la sampai turn kitorang makan with tuan umah sambil borak2.. emmmm.. walaupun baru jadi cousin dorang nie.. tapi saya rase selesa sgt.. coz dorng husband n wife ramah tamah.. saya x kekok nak bergaul ngan family nie.. hopefully selamanye cam nie n kitorang akan kadi lebh rapat lagi..

Siap makan2 kitorang berborak jap.. sambil makan limau n tengok tv.. dlm kul 11pm kitorang beransur ler.. xkan nak lepak umah orang sampai pagi kot..hehehe~ cam yang hubby dah plan.. pas balik dari umah cousin.. kitorang nak meronda2 kat Danga Bay.. seingat saya dah lame gile x ke sane.. x kan la mase belum kawin bleh jalan2.. dah kawin xleh lak kan.. sampai sane.. punye la ramai manusia.. maybe weekend n time2 cuti sekolah ramai ler orang.. kitorang duk kat kerusi tepi laut.. memerhatikan gelagat manusia.. memang tu la kejenye kalau gi sane.. tengok gelagat 4 org budak yang duk menunjukkan aksi stunt kat tgh2 laut.. ade ke patut dorang bleh main lumbe2 bwk bot.. kalau dah berlanggar sama sendiri sok nyusahkan orang jek.. sian mak ayah dorang dpt subsidi petrol tapi anak2 yang abiskan.. amit2.. isyhh.. x mo la cakap psl anak orang.. n x mo cite pasal budak2 nie.. buang mase jek.. kitorang round2 kat expo area.. blum ade jualan sgt..ahhhh.. bosan jek..

Dalam kul 12am kitorang pun gerak la balik.. dah x larat lak rase..n sampai umah around 1 lebih..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: