Kenangan mengusik jiwa :-p

Akrab Persahabatan

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua
Seerat simpulan yang tidak terbuka
Seteguh langit tinggi menongkah dunia
Kita mengharung badai atas nama
Kasih insan bersaudara
Buang yang keruh ambil yang jernih
Dendam hasad dengki mestilah dijauhi
Marilah contohilah Rasullulah
Di dalam bersahabat
Ukhuwah dan mahabbah kita jalinkan
Bina keharmonian
Sesegar hijau daunan
Begitulah kita diibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

>>> Last week received email from my bestest fren Uderk (my ex-classmate..ex-unimate..ex-roommate..ex-housemate..berapa banyak ex daaa..) dia bagi lirik nasyid nie..tiba saya teringat masa kat UiTM.. saya Biro Pembangunan Insan Block Camelia.. nak tunjuk commitment yang jitu..chewahhh..saya pun join group nasyid Block C nie mase pertandingan nasyid Excellent Month of Islam antara block2.. emm.. group saya dapat no. 2 tau.. kalah ngan block Atikah.. frust gak.. masa tu kitorang target bleh menang punye.. tapi apekan daya.. bukan rezeki kitorang.. saya puas mencari gambar2 kat umah kot la ade tersimpan or terselit kat mane2 tapi xde la..ingat kan nak upload gambarnya.. xpe la..yang penting masa tu kitorang pakai jubah kaler purple ngan tudung putih.. cun la..hehehe~ perasan! Saya ingat lagi melodi lagu nie.. nak dengar saya nyanyi..haaaa..meh sini..

lalalalalala… sesegar hijau daunan…

best x? hehehe~

syok sendiri jap..lalalalala~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: