Kisah kembar

Ya Allah..nape la dr tadi perut aku terasa lapar gile..huwaaaaa..sik keje nak mkn jek rasenye..lunch td aku mkn mee bandung jek..tu yang cpt je lapo smule..padankn muke..hahahaha..emm..dh lame geng2 mkn x ajak mkn kt warung mee udang..so td ktorang lunch kt sane..tibe2 tekak aku trase nk mkn mee bandung..b4 ktorang smpai aku dh call dlu order siap2..nti xde la ktorang nk kena tnggu lame2..hehehe..cisss..dasar kuat mkn..
Ari isnin nie cam biase ler..pnyakit mls bkeje dah menyerang..aku bkeje smbil bsantai..boleh ke? suke ati ler..janji keje nye siap..last week konon2nye nk balik cpt n aku pun plan bwk keje balik umah almaklum la dh cuti lame n end of the month lak tu..byk benda nk wat..tp 2 ari cuti 1 menda pun aku x sentuh..hehehehe..last2 wat kt ofis gak..tu pn cm x siap jek nie..hehehehe..xpe esok masih ade..;-)
Semalam gie wedding Mahsuri anak Pakcik Rosli polis jiran lame mase kt kampung dulu..emmm..comel jek pngantin nye..ramai gak org dtg even die wat mjlis sdrhana jek..ape yg aku trtarik semlm bile tngok Mazni (2nd daugther Pak cik Rosli) tgh sarat mengandung..n die kate yg kandungan die tu kembar..ikut kturunan husband die..ahhh..rase teruja plak..hehehe..kalau korang nak tau..sejak aku skolah rendah aku mmg suke tngok bdk kembar..n slalu brangan nk dpt anak kembar..mase skolah menengah aku penah tfikir oleh kerana aku xde kturunan kembar so aku nk interview sape yg nk kawin ngn aku..klau ade kturunan kembar bru aku trime..hahahaha.. (mengarut jek..tu mase otak x matang lg..main2 jek..) tp aku suke kembar yg seiras..x kire la boys or girls..yg pnting muke sebijik..alahai..suke btul tngok..msti byk dugaan nk menjage baby kembar nie kn..
Actually, sblh family hubby mmg rmai kembar..emmmm..1st time aku dpt tau jek..rase snyum smpai tlinge..hehehe..(blum ape2 aku dh brangan..hehehe) mknenye aku x payah la wat open interview ek..hehehe..eventhough bukn 1 jaminan utk aku sndiri dpt ank kembar tp aku rase suke sgt..mane tau kn impian aku nk dpt ank kembar yg sihat walafiat tcapai..amin2..hehehe..bdn keding cam aku nie larat ke? emm..tu smua kuasa Allah..aku redha je klau tu rezeki aku..msti ade hikmah nye..btul x? ape yg penting sebagai Hamba Allah nie kite kena trus berusaha, berdoa, tawakkal dan redha..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Emm..b4 tlupe..aku nak wish “Happy Birthday to my beloved Makcu” dah btambah tua la yek..hehehehe..semoga Makcu n family sentiasa mendapat rahmat daripada Allah S.W.T..she’s not just an aunty for me..she’s like my sista n my best friend..luv u!

ps: Mint ade fwdkan novel Laskar Pelangi tapi belum sempat lagi nak menjenguk..bila sempat nanti nak bace gak..mesti!šŸ˜‰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: